בדיקת הורמון גדילה, מודאגת ולא מבינה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/06/2019 | 15:48 | מאת: יפעת

שלום רב, הייתי לאחרונה אצל שני אנדוקרינולוגים להתייעצות לגביי הבת שלי. היא כרגע 138 בת 10.8 שלב טרנר 3. משניהם ביקשתי לקבל בדיקה להורמון גדילה כי אני חוששת שהיא לא הראתה האצה בגובה כפי שמצופה. למשל מתחילת ההתפתחות עד היום במשך שנה ושבעה חודשים היא גבהה 9 סמ. שניהם טוענים שלפי האחוזון שנשמר לאורך השנים ולפי גיל העצמות התקין אין מצב שיש לה חוסר בהורמון וסירבו לתת לי הפניה לבדיקה. אחד מהם טוען שההאצה בעיצומה, השניה ניפנפה אותי. אשמח לחוות דעתך. תודה רבה מראש ואשמח לדעת האם ניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי.

כדי לענות לך יש צורך לראות את כל גרף המשקל ואת כל גרף הגובה. הנתונים שאת נותנת, אינם מספיקים. צריך לדעת בדיוק מה היה גיל העצמות, באיזה גיל במדוייק הוא בוצע ומה היה הגובה בגיל עצמות זה אם קו הגדילה תקין, וכוון הגדילה טוב, אין תועלת בבצוע בדיקת הורמון גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים