פיענוח גיל עצמות של אנדוקרינולוג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/05/2019 | 20:04 | מאת: רוני

מה אומר גיל עצמות 3/19 לפי P&G C11 P12 * איזה גיל עצמות זה? 11 וחצי? A1 B3-4 P1 ָמה אומר P1 * מה זה A1

אינני מכיר תשובה כזו: גיל עצמות 3/19 אף פעם לא נותניפ תשובה כזו. גיל עצמות לפי P זה גיל העצמות לפי האצבעות גיל העצמות לפי C הוא גיל העצמות לפי חלק של שורש כף היד החשוב לגדילה הוא גיל העצמות לפי האצבעות A מתיחס לשעור מיני B מתיחס לגודל החזה לפי הרישום יש לבת חזה מפותח מתקרבת לסוף ההתבגרות ואין שעור מיני

02/06/2019 | 14:23 | מאת: רוני

אם כן גיל עצמות הוא 12? ואם זה התחיל אחרי גיל שמונה אז היא תפספס גובה רציני בגלל שהיא מתקדמת? בכל זאת האם טיפול לעיכוב כבר לא יעזור? בת 10 בדיוק. לא יודעים מתי יגיע המחזור. 114.5 גובה גודל החזה אצלה מבחינת מפותח מבחינת בשלות אבל הוא לא במובן של צריכה חזיה כי זה אמור לגדול שנתיים אחרי המחזור אם אני לא טועה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים