גיל עצמות של ילדים.........................

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/05/2019 | 16:53 | מאת: דורית

1. מה יכולים להיות הגורמים לגיל עצמות מאחר. ילד בן 8.8 שלא כל כך גבה והוא ירד באחוזון מ 70 ל 60 עם גיל עצמות 7 לפי רנטגן. אולי תזונה לקויה? אולי משהו אחר ? אין אצלו צליאק. גובה אם 165 גובה אב 178 והוא בערך בגובה 132 נמדד במרץ במשקל 25 . 2. בנוסף נתקלתי בדבר כזה לפי הרנטגן אצל הילדה בת 9.8 בזמן הבדיקה: מראה העצמות יכול להתאים לגיל התפתחות לא מאוזן, בין 11 שנים לבין 14 שנים (אנדוקרינולוגים בדקו בלי התשובה של הרנטגן ואמרו 11 / 11 וחצי ובכל זאת רציתי לדעת מה זאת אומרת לא מאוזן...)

בלי להכיר את כל נתוני הילד ואת גרף המשקל והגובה לא סביר לחלק ניחושים. זה יתכן גם בילד רגיל ונורמלי. אף אנדוקרינולוג ילדים לא מקבל את תשובת הרנטגן, אלא רואה לבד את הצילום ומחליט 2) העצמות יכול להתאים לגיל התפתחות לא מאוז- ביטוי לא מוצלח וחובבני. לא כל מרכזי ההתגרמות של העצמות מתפתחים באותו קצב. מרכזי ההתגרמות של האעצבעות הם החשובים בהערכת גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים