עצירת גדילה אצל מתבגר עקב דיאטה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/05/2019 | 11:09 | מאת: ליהי

הבן שלי בן 15 , היה בעודף משקל (שקל בינואר 88 קילו) עבר לתזונה נטולת אוכל מטוגן והפחית סוכר ופחמימות ירד וכעת שוקל 69.5 גובה 1.69 . לטעת הרופאה אסור לו לרדת יותר וגם אמרה שפגע לעצמו בגובה. האם באמת פגע ? האם ניתן לשקם את הפגיעה במידה וחוזר לאכול יותר ? האם באמת לא יכול הלמשיך להוריד בצורה מבוקרת ? רוצה להוריד עוד קצת מאחר ועדין ניכרת בטן. תודה על התשובה

ירידה מבירה במשקל פוגעת בגדילה ויכולה לגרום לעיתים לכמעט עצירה. הגוף משתמש באנרגיה מהמזון, קודם כל לאברים החיוניים, מוח, לב, כליות וכו, אחר כך הוא משתמש להוצאת האנרגיה היומית: הליכ ופעולות שגרתיות. וממה שנשאר הוא משתמש לגדילה. אם אתם לא משאירים מספיק אנרגיה לגדילה-לא גדלים.פנו לדיאטנית לתכנון תזונה שתעזור לו לגדול. המומחיות לנושא הן הדיאטניות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים