הורמון - קידום גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/04/2019 | 00:10 | מאת: ליבי

איזה הורמון אחראי על קידום גיל העצמות במתבגרים? אילו אפשרויות טבעיות או תרופתיות יש בכדי להאט את קצב הפרשתו (הילד שלי בן 14 - נמוך - אחוזון 7 אך הרופאים אמרו שרק מאחוזון 3 אפשר הורמון גדילה) רק רציתי לשאול אותך אם פעולה זאת מתבצעת באנדוקרינולוגיה בכדי לעכב את ההתבגרות וכך ״יש יותר זמן״ לגדול אך ללא מתן הורמון גדילה - אלא רק לעכב את ההורמון שסוגר את לוחיות הגדילה? תודה רבה

1) איזה הורמון אחראי על קידום גיל העצמות במתבגרים? תשובה: הורמון גדילה, טסטוסטרון והורמונים המופרשים מיותרת הכיליה 2)אילו אפשרויות טבעיות אין דבר כזה 3) או תרופתיות יש בכדי להאט את קצב הפרשתם תשובה: אם אין בעיה מיוחדת לא מעשי לעכב אותם (הילד שלי בן 14 - נמוך - אחוזון 7 אך הרופאים אמרו שרק מאחוזון 3 אפשר הורמון גדילה) תשובה:: הורמון גדילה מותר לתת אם גובה המטופל מתחת לאחוזון 3 ואם הגובה הסופי יהיה פחות מ 160 סמ רק רציתי לשאול אותך אם פעולה זאת מתבצעת באנדוקרינולוגיה בכדי לעכב את ההתבגרות וכך ״יש יותר זמן״ לגדול אך ללא מתן הורמון גדילה - אלא רק לעכב את ההורמון שסוגר את לוחיות הגדילה? תשובה : בעיכוב ההתבגרות במצב זה אין תועלת בשיפור הגובה הסופי תרופות המעכבות גיל עצמות יעילות בגיל צעיר יותר, בגיל זה התועלת לא סבירה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים