הורמון גביהה לבחור בן 18

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/04/2019 | 15:45 | מאת: אני

הבן שלי, בן 18 ו-3 חודש. נמוך מאוד (1.55), וזה מציק לו מאוד, והוא ממש בדיכאון בגלל זה (הוא תמיד חלם להיות גבוה, ולבסוף הוא ממש גמד.) הוא גם קצת מלא, אז יש לו תחושה של גמד, שפוגעת בו קשות מאוד בדימוי העצמי. [ההתבגרות שלו התחילה בגיל 9, היא היתה "מוקדמת" באופן מעשי, אך לא נחשבה מוקדמת מבחינה קלינית המקובלת כיום.] אנחנו ההורים בגובה 1.63-1.64. הוא מתחנן שננסה עבורו הורמון גדילה - בכדי שיגבה אפילו רק 7 ס"מ. השאלה: האם יש סיכוי, ולו קטן, שזה יעזור? אם כן, מה הפרוצדורה? והאם זה במסגרת סל הבריאות? (ובמקרה שהוא לא נכלל בסל, מה הפרוצדורה לטיפול כזה באופן פרטי?) המון תודה!!

הנימוק אינו פרטי או לא פרטי. 1) לבחור לאחר גמר ההתבגרות כל לוחיות הגדילה הפכו לעצם, ועל עצם לא ניתן להשפיע שהיא תגדל 2) אין רשות חוקית לתת הורמון גדילה פרטי או לא פרטי למי שגמר להתבגר 3) כאשר גיל העצמות מעל 16 לא נותנים הורמון גדילה מצטער

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים