צמיחת שיער פנים - האם מסמלת סיום הגדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/03/2019 | 15:33 | מאת: אור

שלום רב בני בן 13.7 שפם מגיל 11.ושיעור גוף מגיל 12. בחודש האחרון גדילה מואצת של שיער פנים. אני בגובה 1.70 ובעלי 1.82, צילום יד בגיל 13.1 היה מתאים לגיל 14.5. גובהו היום 1.74. האם השיעור בפנים מלמד על סיום הגביהה שלו? הם יש לו סיכוי לגבוה עוד? אני מאוד לחוצה ומודאגת

שיער פנים אינו מסמל מצב התבגרות אלא גודל האשכים התקרבות לסיום הגדילה נמדדת על ידי גיל העצמות ולא שער פנים בגיל עצמות 14.5 בן מגיע בערך ל93% מגובהו הסופי (כמובן שיש תחום שגיאה לחישוב זה)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים