התחלת טיפול בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/01/2019 | 05:56 | מאת: יובל

הבן שלי בן 12 ו - 5 חודשים התחיל טיפול בהורמון גדילה מסוג גנוטרופין ב - 06.11.18 תחילה 0.5 מ"ג ליום למשך שבועיים ובהמשך 1 מ"ג ליום. מתחילת הטיפול לא גבה כלל. האם זה סביר? האם יכול להיות מצב שטיפול בהורמון גדילה לא משפיע כלל?

30/01/2019 | 05:59 | מאת: יובל

בהמשך לשאלה הקודמת, אציין כי גובהו גובהו 137 (אחוזון 4) והמשקל 33.7 ק"ג (אחוזון 20). לפני הטיפול קצב הגדילה היה כ - 3 ס"מ בשנה

1) זה זמן קצר מידי לבדוק יעילות 2) אם מדדתם לבד בבית, אינני מאמין לבדיקה- למרפאתי באים הרבה ילדים שרפאתי אותם על ידי מדידה נכונה של גובה

01/02/2019 | 06:07 | מאת: יובל

תודה, הוא במעקב גדילה מגיל 8, אך הוחלט לתת לו הורמון גדילה רק בגיל 12. האם ההמתנה של 4 שנים עלולה לפגוע בגובה הסופי שלו או שהטיפול שהתחיל בגיל 12 מספק כדי להגיע למקסימום הגובה שיכול היה להגיע?

01/02/2019 | 06:08 | מאת: יובל

בנוסף, האם מינון של 1 מ"ג ליום הוא לא נמוך מידי?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים