בדיקות לבן , גיל 10 ...

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/01/2019 | 15:42 | מאת: ברור בדיקות

שלום,אשמח לדעת לגבי תוצאות בדיקות האם תקינות? estradiol- 37 fsh- 0.73 lh- 0.09 בתודה מראש

LH נמוך מאד

26/01/2019 | 22:54 | מאת: שאלה

האם לגשת לאנדוקרינולוג? מה הסיבית לLH נמוך בגיל 10?

לא ברור לי מדוע מי שאיננו מקצועי שולח בדיקות כאלה כאשר הוא אינו יודע מה לעשות איתן כשהוא מקבל תשובות. הגישה של השואל\ת היא שגויה מיסודה. קודם בודקים את הילד ולפי הממצאים בבדיקה גופנית (גודל האשכים ואבר המין), ונתוני הגדילה לגובה והעליה במשקל מחליטים על בדיקות. בלי לבדוק את הילד ולתת אפשרויות זה לא חכם במיוחד. זה מזמין לתת אפשרויות שונות בחלקן מדאיגות שאין שום יסוד להן. זה בערך כמו לשאול אותי לילד יש חום גבוה 3 ימים איזה אפשרויות יש? בלי לקבל פרטים ענייניים על הילד ובלי בדיקה גופנית שלו, זה יכול להיות סרטן מסכן חיים וזו יכולה להיות נזלתעם חום מסיבה וירלית ובאמצע עוד לפחות 100 אפשרויות. תמיד מתחילים בבדיקת רופא הבוחר בדיקות בתחום מומחיותו שיש הגיון לשלוח והוא יודע גם איך לפרש את התשובות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים