בת שנה וחצי בגובה 74 ס״מ

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/01/2019 | 15:31 | מאת: רונית

שלום רב, ביתי בת שנה וחצי נמדדה במרפאת ftt בשניידר 75.5 ס״מ ושבועיים לאחר מכן - נמדדה בטיפת חלב 74 ס״מ. הילדה מאוד מתנגדת למדידה ולכן התוצאה לא מדוייקת. בכל מקרה היא שברה עקומות גובה - מאחוזון 50 לאחוזים 0.7. בגיל 3 חודשים התפרצה לה מחלת עור והרפס והיא אושפזה בשניידר עקב זיהום - מאז מטופלת בבית באפלומיצין כשיש התפרצויות ( בערך 3 פעמים בחודש למשך יום יומיים לפעמים גם שלושה בכל פעם). האם ייתכן כי השימוש במשחה עיכב לה את הגדילה? האם תדביק את הגדילה ללא טיפול? מתי כדאי להתחיל טיפול בהורמון גדילה? היא מאוד נמוכה לגילה זה ניכר. גובהי הוא 1.62 ושל האב 1.72. כיצד אתה מציע לטפל בעניין?

1) הילדה מאוד מתנגדת למדידה ולכן התוצאה לא מדוייקת. תשובה: מרפאה אנדוקרינית ילדים יכולה להתגבר על בעיה זו. לא קרה במרפאתי דבר כזה. לפני ותוך טיפול יש צורך במדידות מדוייקות 2)האם ייתכן כי השימוש במשחה עיכב לה את הגדילה? תשובה: אני בודק רמות קורטיזול בדם. אם יש צורך בדיקות נוספות 3) האם תדביק את הגדילה ללא טיפול? תשובה: בלי לבצע בדיקות כדי לברר אם משהו פוגע בגדילה, לא ניתן לענות 4) מתי כדאי להתחיל טיפול בהורמון גדילה? תשובה: לפני שנערכו בדיקות נרחבות, לא ניתן לבחור את סוג הטיפול. 5) כיצד אתה מציע לטפל בעניין? תשובה: לפנות לאנדוקרינולוג ילדים, הוא היחיד שיכול להציע, אם צריך, טיפול זה. לפני החלטה על טיפול צריך לדעת במה מטפלים ולמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים