‎התפתחות מינית והשפעת הגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/01/2019 | 17:18 | מאת: רויטל

‎שלום, בתי בת 9.7 ‎תמיד הייתה קטנה לגילה ‎אתמול שמתי לב שהתחילו ניצני שדיים ‎היא 128 סמ,הנמוכה בשיכב תגילה ‎צילום עצמות תקין גיל העצמות 8.5 ‎גובה בעלי 180 סמ, גובהי הוא 163 סמ ‎רופאת ילדים ראתה אותה ואמרה כי התחילה את התפתחותה המינית ‎אני חוששת מחלון זמן מוגבל עד שתקבל את המחזור החודשי ולא תגבה אנחנו לא מתגוררים בארץ הרופאים טוענים כי המצב תקין ואין צורך בבדיקות נוספות, אך אנחנו לא רגועים ומאוד מוטרדים ומרגישים כי המצב אינו מטופל כראוי. אשמח אם תנחה אותנו איזה בדיקות לבקש על מנת לוודא כי בתנו תמצא את פוטנציאל גובהה. ‎אשמח לתגובתך ‎תודות הורים מוטרדים

1 הופעת התבגרות מינית לאחר גיל 8 היא תופעה נורמלית בדרך כלל בהתבגרות בת מטוסיפה לגבהה בממוצע כ 24 ס"מ לא המציאו בדיקות שיגלו בדיוק, כמה הבת תוסיף בהתבגרות חישוב הגובה הסופי תקבלי ביום ראשון או שני

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים