הורמונים אחראיים לצמיחת זקן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/01/2019 | 17:15 | מאת: יוראי

שלום פרופ' וסופ"ש נעים. אילו הורמונים בנער אחראיים על הליך צמיחת שיעור בפנים (זקן)? ומה למעשה התהליך? האם יש דברים/פעולות/מזון שעולים לפגוע בתהליך זה? תודה וסליחה על מספר שאלות רב.

האחראי העיקרי הוא ההורמון הגברי -טסטוסטרון. לקראת סוף ההתבגרות מתחיל לצמוח. יש בנים, שלמרות שהכל תקין צמיחת הזקן יכולה להתחיל לאחר גיל 18. ראיתי בנים שההתחלה הייתה בגיל 24. אין שום גורם הפוגע בכך, אם ההתבגרות תקינה. את תקינות ההתבגרות יכול לבדוק גם רופא משפחה

13/01/2019 | 11:55 | מאת: יוראי

תודה על תגובתך. האם רמות טסטוסטרון טוטאל של 15.2 (סקאלה 6-26) היא רמה 'מספקת' עבור צמיחת זקן? תודה

14/01/2019 | 12:38 | מאת: שאלה נוספת

ושאלה נוספת - האם זוהי רמה מספקת עבור סיום התבגרות מינית [ נער בן 17.10, סיים לגבוה לפני שנתיים וחצי].

בתשובת הבדיקות רשום תחום הנורמה לזכר בוגר רגישות תגובת השעור לרמות ההורמון שונה מאדם לאדם. זמן הופעת הזקן שונה מאדם לאדם אני מקווה שאתה אינך לומד שחייה בהתכתבות. חשוב שפעם אחת יבדוק אותך אנדוקרינולוג מבוגרים כדי לענות לך במדוייק יותר על השאלות שלך. לא בדקתי אותך על התשובות כלליות ויתכן ואינן בהכרח מדויקות עבורך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים