ילדה בת 9.5 בטיפול דקה פפטיל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/01/2019 | 19:31 | מאת: אמא

שלום ביתי בת 9.5 מקבלת 5 חודשים דקה פפטיל בדיקות דם מלפני חודש E2 קטן מ 70 Lh קטן מ 0.17 Fsh 1.2 היום עשינו בדיקת us בטן ( לבירור כאבי בטן ללא קשר ) ונצפו באחת השחלות מבנים צסטיים 0.9 ממ מה משמעוח הדבר האם הטיפול יעיל ?? תודה רבה אמא מודאגת

לא ברור לי מדוע היא מקבלת דקאפפטיל מגיל 9 שנים רמות ההורמונים הקשורים להתבגרות נמוכים, סימן שהטיפול עובד בקשר למבנים הציסטיים יש לבקש חוות דעת של המכון שבצע את הבדיקה

07/01/2019 | 19:35 | מאת: אמא

פרופ צדיק , תודה על תשובתך הילדה לוקחת דקה בשל התפתחות מואצת , החשש היה שתקבל בכיתה ד מחזור לגבי התשובה את הבדיקה ביצע רופא שלא ציין שיש בעיה באבחנה כתוב ״ נצפו מבנים ציסטיים זעירים בגודל 0.9 סמ״ כמות נוזל מינימלית באזור האגן הקטן באיזור הדוגלס . האם מעיד על התפתחות שחלתית ? תודה רבה ?

תוך טיפול בדקאפפטיל אין התפתחות שחלתית, לעיתים יש נסיגה בגודל השחלות. לפני טיפול מבצעים אולטראסאונד לבדיקת נפח השחלות- גודלן מעיד על קיום התבגרות. לא ברור לי הביטוי של מבנים ציסטיים לא נראה קשור להתבגרות. כאשר יש זקיקים קטנים והשחלות אין גדולות אין לכך חשיבות. כאשר השחלות גדולות ויש בהן ציסטות רבות, הבעיה היא אחרת אם הסבודק התעצל לכתוב פרוש, כדאי להתייעץ עם רופאת נשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים