בדיקת דם קורטיזול ................

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/12/2018 | 12:10 | מאת: שוש

בני בן 17.5 עשה בדיקת דם בשעה 10 בבוקר , היה במצב עירות כמעט שעתיים. בדיקת הקורטיזול הראה 699 , האם זה נחשב גבוה מידי? האם השעה משמעותית לתוצאה? בכבוד רב שוש

איזו בעיה יש לו שבגללה הוא עובר בדיקות? השעה בסדר השאלה לאיזו מטרה בדקו קורטיזול בבדיקה בודדת תשובתי תנתן לפי סיבת הבדיקה

28/12/2018 | 18:46 | מאת: שוש

הבן שלי בן 17.5 והוא סיים טיפול לפני שנה בהורמון גדילה , לכן עשו לו את הבדיקה של קורטיזול בנוסף לעוד בדיקת הורמונים שיצאו תקינים. בתודה מראש שוש

בתנאים אלה-זו בדיקה מיותרת הבדיקה מעידה שיותרת הכיליה מסוגלת לייצר מספיק קורטיזול. בתנאים של מצוקה, לחץ, כאב מבדיקת הדם הקורטיזול עולה אם הנער הולך ומשמין בקצב גדול, מבצעים איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי כדי לדעת אם יש לו הפרשת יתר של קורטיזול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים