אנטיהיסטמינים שונים והשפעה על התפתחות מינית של נער וגדילתו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/12/2018 | 11:46 | מאת: יוראי

שלום פרופ'. באשר לשאלה של אמא מודאגת ראיתי כי ביקשת ממנה לדעת אילו אנטיהיסטמינים ביתה נטלה כדי להבין אם יש השפעה על גדילה או התבגרות מינית. אפשר לשאולך אילו אנטיהיסטמינים כן משפיעים לרעה על הליכים אלו? תודה, יוראי.

לא נראה לי . צריך לשאול על כל תרופה באופן מיוחד ולגלות אילו תרופות נוספות המטופל מקבל, כדי לענות

27/12/2018 | 09:03 | מאת: יוראי

אבל האם, באופן כללי, ידוע כי לאנטיהיסטמינים השפעה שלילית על טסטוסטרון או הורמוני מין אחרים? תודה

באופן כללי לא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים