שיעור בבית השחי בן 8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/12/2018 | 21:03 | מאת: רחל

בני בן 8 וחצי ולפני כשלושה חודשים צמחה לן פלומה בבית השחי שהולכת ואורכת. בבדיקה אצל רופא המשפחה נבדקו אשכיו, ולא נראה שיש התפתחות מיני. בני גבוה ורזה אך לדעתי בתוך האחוזון. הוא נולד עם אשך טמיר אשר שוחרר בניתוח בינקות האם יש צורך בבדיקה ומעקב הורמונאלי? האם אשך טמיר יכול לרמז על איזה תהליך לא תקין קשור? תודה

אין קשר בין שעור והתבגרות. אין קשר לאשך טמיר. שעור הוא משמעותי אם הוא שחור וגס השעור החשוב הוא באיזור הערווה גיל 8.5 הוא מוקדם לשעור ואנדוקרינולוג צריך לראות אם הוא משמעותי

27/12/2018 | 22:44 | מאת: רחל

תודה על המענה. השיעור נראה עדין ובהיר יחסית אך בני יחסית בהיר בצבעיו. בדיקות הדם האנדו Lh קטן מ 0.17 Fsh קטן מ 0.8 טסטסטרון 0.4 קורטיזול 272 האם ממליץ לעקוב ולהמתין או ללכת לרופא אנדוקרינולוג. תודה רבה

אם יש שעור משמעותי אלה לא הבדיקות שאנדוקרינולוג מבצע לבדיקת שעור בגיל 8

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים