גיל עצמות ליחדת בת שלוש וארבעה חוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/11/2018 | 08:28 | מאת: טל

הבת שלי בת שלוש וחצי וגיל עצמות מתאים לגיל שנתיים בדיוק. היא באחוזון תחתון מאז שנולדה יש לציין שהיא בריאה וחיונית אוכלת מעולה ובבדיקות דם צואה ותרבית לגילוי מחלות שעשויות לעקב גדילה נשלל הכל.יש לציין שגם אני ובעלי, בעלי מימדים קטנים מה המשמעות והאם יש סיבה לדאגה. מה עושים עכשיו?

1)אם תשובת גיל העצמות לא נתנה על ידי אנדוקרינולוג ילדים, אינני בטוח שהיא נכונה. בצילום כף יד יש 3 אזורים לעיתים מישהוא שאינו בקי נותן תשובה רק לפי האיזור שהכי קל לראות ואז התשובה שגויה 2) חשובה מאד צורת גרף המשקל והגובה. אם הם מתקדמיםבצורה עקבית ומתואמת ביניהם בדרך כלל אין בעיה 3) חשובה מאד גם בדיקת הילדה לפי כל הנתונים מחליטים אם יש צורך בבדיקות ואילו בדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים