שילוב של גנוטרופין ופוקלין XR

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/10/2018 | 23:36 | מאת: מאיה

שלום דר, הבן שלי, בן 9.4, משקל 28.5 קג, גובה 129 סמ. מטופל בגנוטרופין כ- 3 שנים, בהתווית ISS. נכון לעכשיו מקבל מינון 0.8 מג. לפי האנדוקרינולוג, תגובה מצוינת לטיפול, כעת באחוזון 15. עקב אבחון של ADD הומלץ על טיפול בפוקלין XR, במינון 10מג. האם השילוב של התרופות אפשרי? האם יתכן שטיפול בפוקלין יפגע באפקט של גנוטרופין? האם היית ממליץ להמנע מטיפול בפוקלין? תודה מראש.

המנגנון העיקרי בו תרופות ל ADD מעכבות גדילה הוא הפחתת התיאבון והאכילה. יש מאמרים בודדים המדברים על עיכוב של הגדילה עצמה. אך אין מספיק הוכחות כדי להאשים תרופות אלה. במעקב מרפאתי ילדים לא מעטים שעם תרופות אלה אוכלים היטב וגדלים היטב. אם נער צריך לקבל את התרופה, נותנים אותה ורואיםואם הגדילה נמשכת, אין בעיה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים