מחזור חודשי לילדה אחרי טיפולי כימו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2018 | 10:04 | מאת: אמא

הבת שלי בת ה 15.5 עברה לפני 5.5 שנים (בגיל 10) טיפולים כימותרפיים והקרנות. לפני שהתחילה בטיפולים עברה תהליך שימור פוריות (הוצאת והקפאת שחלה). היא קיבלה מחזור בגיל 14. המחזורים שלה עדיין לא סדירים ובחודשים האחרונים המחזור מופיע ליום אחד בלבד ואז נעלם. האם זה אומר שהרזרבה השחלתית שלה מדלדלת בגלל הטיפולים ושהשחלה שנשארה מפסיקה לאט לאט לתפקד?

יש צורך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים שיבדוק את ההורמונים הקשורים למחזור כדי לתת לך תשובה מלאה. למשל עם LH ו FSH גבוהים מהנורמה, את צודקת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים