ילדה בת 12 מטופלת בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/10/2018 | 22:40 | מאת: אמא

שלום פרופ' צדיק. בתי מטופלת בהורמון נורדיטרופין מאז 23.05.18 (4.5 חודשים) גילה 12.4 גיל עצמות תואם ל 12 (רשום בתוצאה סטיית תקן 14 חודשים -לא הבנתי מה זה אומר) התחילה הטיפול בגובה 1.36 כעת 1.40 רציתי לדעת האם יש קשר הין משך הטיפול ובין קצב הגביהה כלומר האם צפויה האצה בגובה לאחר מספר חודשי טיפול? שאלה נוספת האם ברגע שתקבל את המחזור החודשי יואט קצב הגדילה/הגביהה שלה ? שאלה -האם אפשר להסיק בשלב מסויים מה צפוי להיות גובהה המקסימלי ? שאלה נוספת - היא החלה לפתח חששות מהזריקה וביקשתי את הרופא לנסות עבורה את הזומקטןן -האם זה בסדר להחליף הורמון באמצע תקופת השימוש ? הרופא אמר שהוא לא יודע להצביע האם 4 סמ שהתווספו לגובה שלה הם תוצאה ישירה של השימוש בהורמון או של העןבדה שהיא בגיל שבו ההתבגרות היא מואצת אז אני לא יודעת כיצד תיבחן הצלחת הטיפול אני מרבה בשאלות כיוון שביתי לא נהנית בלשון המעטה מהטיפול ואני רוצה לענות על שאלותיה הרבות המופנות כלפינו הורייה תודה רבה

תשובות בגוף השאלות בתי מטופלת בהורמון נורדיטרופין מאז 23.05.18 (4.5 חודשים) שאלה: גילה 12.4 גיל עצמות תואם ל 12 (רשום בתוצאה סטיית תקן 14 חודשים -לא הבנתי מה זה אומר) תשובה : גיל העצמות תואם את גילה וזה בתחום הנורמה שאלה: התחילה הטיפול בגובה 1.36, כעת 1.40 שאלה: רציתי לדעת האם יש קשר בין משך הטיפול ובין קצב הגביהה כלומר האם צפויה האצה בגובה לאחר מספר חודשי טיפול? תשובה: לא נתת מידע למה היא מקבלת הורמון גדילה, האם חסר לה? לא נתת מידע מה היה קצב הגדילה לפני טיפול. לא נתת מידע אם היא בהתבגרות וממתי תשובה: ככל שקצב הגדילה לפני טיפול איטי יותר הגדילה על הורמון גדילה גדולה יותר. ככל שחסר בהורמון גדילה גדול יותר הגדילה על הורמון גדילה טובה יותר. קצב הגדילה שלה כעת טוב מאד. הנוהג הוא שלאחר 6 חודשי טיפול ואחרי 12 חוודשי טיפול בודקים את גיל העצמות ואת קצב הגדילה ופי הנתונים מחליטים אם הטיפול מוצלח או לא שאלה נוספת: האם ברגע שתקבל את המחזור החודשי יואט קצב הגדילה/הגביהה שלה ? תשובה: הגדילה הטובה ביותר היא בשנה ראשונה ובדרך כלל בהמשך קצב הגדילה הולך ויורד עד סוף הגדילה. לאחר קבלת המחזור בנות נמוכות מוסיפות לגדול עוד 4-6 ס"מ שאלה -האם אפשר להסיק בשלב מסויים מה צפוי להיות גובהה המקסימלי ? תשובה: תוך טיפול קשה לתת אחריות על תשובה כזו שאלה נוספת - היא החלה לפתח חששות מהזריקה וביקשתי את הרופא לנסות עבורה את הזומקטןן -האם זה בסדר להחליף הורמון באמצע תקופת השימוש ? תשובה: אין בעיה להחליף מתרופה אחת לאחרת. אבל כדאי לנסות לפני החלפה למרוח את העור שעה לפני הזריקה במשחת אמלה (EMLA) היא מרדימה את העור ולא מרגישים את הזריקה שאלה: הרופא אמר שהוא לא יודע להצביע האם 4 סמ שהתווספו לגובה שלה הם תוצאה ישירה של השימוש בהורמון או של העןבדה שהיא בגיל שבו ההתבגרות היא מואצת אז אני לא יודעת כיצד תיבחן הצלחת הטיפול תשובה: לי יש הרבה פחות מידע על הילדה מאשר לרופא שלך, לכן אינני יכול לנחש. כפי שכתבתי קודם בוחנים את הגדילה וגיל העצמות לאחר 6 ו12 חודש ואת ההתבגרות ולפי נתונים אלה מנסים לענות שאלה: אני מרבה בשאלות כיוון שביתי לא נהנית בלשון המעטה מהטיפול ואני רוצה לענות על שאלותיה הרבות המופנות כלפינו הורייה תשובה: אני ממליץ לכל ההורים והמטופלים לשאול אותי שאלות בעת הביקור או לשלוח לי מייל עם שאלות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים