עיכוב בגדילה ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/10/2018 | 23:53 | מאת: אבא דואג

שלום הבת שלי חולה כשנה וחצי בתסמונת נפרוטית. מקבלת במשך כשנה וחצי בסטירואידים רצוף עם הפוגות קטנות מידי פעם עקב כך שבכל הפסקת סטירואידים המחלה חוזרת. בת 5 גובה 97 סמ,מתחת לאחוזון 3. חשוב לציין שמאז שנולדה הייתה תמיד באחוזון 3. אני מאוד מוטרד מהגובה שלה, הבנתי שהסטירואידים מעכבים גדילה וכרגע לא ניתן להפסיק אותם. האם היא תצליח להדביק את הפער שנוצר בשנה הזו בהמשך? האם יש צורך בהמשך טיפול בבעיה? תודה!

לא ניתן להבטיח שתשלים את הפער. תלוי בעוצמת המחלה, תלוי במינוני הסטרואידים ובמשך הזמן שטיפול זה ניתן צריך מעקב משולב של אנדוקרינולוג ונפרולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים