גיל עצמות נמוך בשנתיים.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/09/2018 | 16:34 | מאת: מור יהודית

נכדי ים עשה לפני כשנתיים בדיקת גיל עצמות כשהיה בן 13. התברר שגיל עצמותיו קטן בשנתיים. עפי המלצת רופא אנדו'.... קיבל אחת לחודש זריקה כמה פעמים ואחרי כן הפסקה קצרה ושוב. היום הוא בן 15 הוא במעקב הוא נמוך יחסית לגילו כ 1.60 והצפי עומד על 1.76. הוא התפתח מבחינת השינוי בקול שיעור והבנתי שגם מבחינות אחרות ישנה התפתחות. הוא ספורטאי כולו מסת שריר אבל גופו כשל ילד צעיר. רופאו בדיוק התחלף והזימון למעקב בעוד כחודש. אני סבתא מודאגת. איך ומה עושים?

גיל עצמות לפני שנתיים ממש אין לו ערך. המצב יכול להשתנות עם הזמן. תור למעקב בעוד חודש הוא בסדר. אנדוקרינולוג צריך לבדוק אותו ולראות האם בכלל יש בעיה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים