התבגרות מהירה שאלה ברשותך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/09/2018 | 00:55 | מאת: יורם

האם בנער שהחל הליך התבגרות (קרי לילה למשל), ונמצא בסערה רגשית קשה ועקבית במשך חודשים [בעיות חדשות חברתיות מאוד קשות בבית הספר ובחיי החברה] עלולה להיות השפעה על הליך ההתבגרות, למשל שההליך יהפוך להתבגרות מהירה?

15/09/2018 | 00:57 | מאת: יורם

כלומר, שהליך ההתבגרות ישתנה ויואץ עקב העקה הנפשית

קרי לילה אינו תחילת ההתבגרות אלא קרוב לסופה. תהליך התבגרות מהיר עלול לגרום לבעיות התנהגויות ו"סערת רגשות" ולא להפך. כדאי להתייעץ עם פסיכולוג

אין יכולת לנבא את מהלך ההתבגרות. קצב הגדילה וקצב התקדמות גיל העצמות מעידים על התהליך. לדעתי קרוב לוודאי שהנער בתהליך מתקדם בהתבגרות. אך רק אנדוקרינולוג שבודק אותו יכול לקבוע

תשובה בהמשך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים