בן 14-התבגרות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/09/2018 | 11:25 | מאת: לי

שלום, בני בן 14 וחצי, 1.64. לארוך כל השנים היה באחוזון 40 בערך. שנה שעברה גבה מאד ועלה לאחוזון 60 ומאז החל לרדת באחוזונים וכיום באחוזון 40. ביקרנו אצל אנדוקרינולוג מספר פעמים,אשר שלח אותו לצילום כף יד בגיל 12 אשר תאם לגיל. היה חשש להתבגרות מוקדמת ובשנה האחרונה היה חשש להתבגרות מואצת. האנדוקרינולוג אמר לנו שאין טעם לצלם את הילד שוב כי אין מה לעשות וחבל על הקרינה. הילד "תקוע" עם הגובה הזה הרבה זמן ולא גובה. האם יש טעם להמשיך ברור? תודה

06/09/2018 | 11:27 | מאת: לי

בהמשך לשאלה הקודמת, הילד כבר מתגלח, שעיר מאד ברגליים . נפח אשכים 15 . תודה

נער שהתחיל להתבגר אחרי גיל 9 שנים-זו אינה התבגרות מוקדמת. אם לפני שנה עלה מאד באחוזון הגדילהיתכן שזה היה שיא גדילת ההתבגרות ולאחר מכן קצב הגדילה הולך ויורד עד סוף הגדילה. אם הנער נשאר זמן רב באותו גובה ואין לו מחלה או בעיה בריאותית, יתכן מאד שהוא סיים את גדילתו. בלי לבדוק אותו ולראות את דרגת התבגרותו אין לי יכולת לענות מעבר לזה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים