ילד באחוזון 10 בגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/07/2018 | 11:45 | מאת: מעין

שלום, הבן שלי ילד בריא ואנרגטי מאוד שאוכל היטב ומתפתח היטב. מבחינת גובה, נמצא באחוזון 10 (5 במשקל, 40 בהיקף ראש). אני נמוכה, אבל בעלי גבוה (1.85). ידוע לי כי מבחינת ההנחיות, מעל לאחוזון 3 אין כל התיחסות רפואית לגובה הילד. עם זאת אני מודאגת שהגובה הנמוך כן נובע מבעיה כלשהי שמפריעה לו לממש את פוטנציל הגדילה. על אף שאולי המצב לא מסוכן בריאותית, אשמח למידע איך אוכל לפנות לברור כלשהו, או ליתר דיוק איזה ברור ניתן לבצע כדי לבדוק את הנושא. תודה מראש.

1) "ידוע לי כי מבחינת ההנחיות, מעל לאחוזון 3 אין כל התיחסות רפואית לגובה הילד" לא נכון- יש התיחסות ברורה והיא, שאם אין בעיה רפואית והגדילה עקבית לא מתערבים בגדילתו של הילד 2) פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם כל נתוני הגובה והמשקל מלידתו ועד היום ועם צילוןם כף יד לגיל העצמות ותקבלי תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים