שאלות לגבי טיפול בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/07/2018 | 23:50 | מאת: בטי

היי פרופ' צדיק. בתי מקבלת טיפול בהורמון גדילה מסוג נורידטרופין כגר חודש וחצי אולם היא ממש חוששת מהמחט ולפעמים חולפים 3 שעות בין הוצאת המזרק מהמקרר ועד להזרקה בפועל ( אני דואגת שהמזגן יפעל בחדר על מנת שהטמפרטורה לא תעחה על 25 מעלות) .רציתי לדעת האם הטיפול החלופי ללא מחט כואב? האם אוכל להגיע אלייך להתייעצות מהירה ודחופה ?( הועדה ברשותך אישרה את בטיפול בבתי ) .האם יש השפעה להתנגדות הפיזית שלה על הצלחת הטיפול ? האם זנ הגיוני שחלפו חודש וחצי ואני לא רואה שיפור בגובה. אני כאמא ממש מנש נואשתי. היא מסרבת וליבי נחמץ .בתי בת 12 וחודש וגובהה פחות מ 1.40

תשובות בגוף המכתב 1) בתי מקבלת טיפול בהורמון גדילה מסוג נורידטרופין כבר חודש וחצי אולם היא ממש חוששת מהמחט ולפעמים חולפים 3 שעות בין הוצאת המזרק מהמקרר ועד להזרקה בפועל ( אני דואגת שהמזגן יפעל בחדר על מנת שהטמפרטורה לא תעחה על 25 מעלות) תשובה: האם ניסית למרוח משחת אמלה (EMLA) שעה לפני ההזרקה? המשחה מרדימה את העור ואין מרגישים דקירה 2) רציתי לדעת האם הטיפול החלופי ללא מחט כואב? תשובה: לכל ילד רגישות אחרת. יש לי לא מעט ילדים המזריקים לבד בעצמם במזרק בלי מחט. דברי על כך עם האחראית על ההדרכה במזרק בלי מחט ההורמון זומקטון. אם תשלחי לי את כתובת המייל שלך, אשלח לך את הטלפון שלה 3) האם אוכל להגיע אלייך להתייעצות מהירה ודחופה ?( הועדה ברשותך אישרה את בטיפול בבתי ) תשובה: אין סיבה להגיע אלי לדון על נושאים אלה 4) האם יש השפעה להתנגדות הפיזית שלה על הצלחת הטיפול ? תשובה: אין השפעה 5) האם זה הגיוני שחלפו חודש וחצי ואני לא רואה שיפור בגובה. תשובה: הגיוני מאד. לא מודדים את ההשפעה לפני שחלפו 3-4 חודשים 6) אני כאמא ממש מנש נואשתי. היא מסרבת וליבי נחמץ .בתי בת 12 וחודש וגובהה פחות מ 1.40 תשובה: יתכן ואת צריכה עזרה של פסיכולוג. סיכוי גדול שאם תשתמשי במשחת אמלה והבת לא תרגיש דקירה, הבעיות יחלפו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים