מינון מופחת של סומטרופינה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/06/2018 | 04:45 | מאת: סי

שלום לך, אנו גרים בברזיל ובאופן מפתיע המדינה כאן מממנת את הורמון הגדילה סומטרופינה לבני בן ה 12 השוקל 30 ק"ג , הוא בטיפול בשנה השלישית ומקבל זריקת הורמון במינון יומי של 0.8 . לצערי, החודש התבשרנו שהתקבלה החלטה גורפת להגביל את מתן ההורמון הניתן לילדים והמקסימום שמאשרים לו עפ"י משקלו כעת הוא 0.45 ליום. האנדריקולוגית מציעה לנסות את המינון החדש מה שבזהירות אומר שנראה לי לא סביר הרי שזהו טיפול שבו אמורים להעלות מינון עם עליית המשקל של הילד ולא להוריד. מה אתה מציע לנו לעשות? תודה רבה מראש.

לילד במשקל 30 ק"ג בדרך כלל אני נותן 1.2 מגר ליום. במינונים קטנים ממה שצריך, גדלים פחות.

14/06/2018 | 16:47 | מאת: סי

תודה רבה

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים