האם יש הצדקה לטיפול הורמונלי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/05/2018 | 22:31 | מאת: טלי

שלום, הבן שלי בן 14 וארבעה חודשים. גובהו 171. היתה לו תקופת גדילה מואצת בגילאי 12-13.5 אך גבה רק 2 ס"מ בשמונת החודשים האחרונים. לפני 8 חודשים כשהיה בן 13 ועשרה חודשים, גיל עצמות היה 14-15. הוא מפותח מינית. שיעור מלא באזור איבר המין, אשכים התפתחו, שיער מלא בבית שחי, שפם ולאחרונה החלו לצוץ שיערות בסנטר. יש לי הרגשה שהילד פשוט הפסיק לגבוה. אני יודעת שהוא כבר לא נחשב נמוך מבחינה רפואית, אבל קיווינו ליותר. הוא שחיין מקצועי, וכמובן שלא יוכל להיות שחיין בוגר עם גובה שכזה. האם יש הצדקה לטיפול כלשהו? אבא 1.86 ואני 1.60

לפי התאור שלכם נראה שהנער שהנער עבר כבר את הרוב הגדול של התבגרותו והוא מתקרב לסיום גדילתו. אם קריאת גיל העצמות נכונה (ראה את הצילום עצמו אנדוקרינולוג ילדים) בגיל עצמות 14 נותרו בערך עוד כ 10 ס"מ עד סוף הגדילה ובגיל עצמות 15 נותר עוד כ 5 סמ עד סוף הגדילה. עברו כבר 8 חודשים מיום הצילום. לפי גדילתו 2 ס"מ ב 8 חודשים גיל העצמות אולי לפחות 15 או יותר מכך. לא סביר שבנתונים אלה ובגובה כזה יציעו לו טיפול לגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים