ילד בן 5 לא מתעורר בבוקר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/05/2018 | 13:24 | מאת: כרמית

שלום רב, הבן שלי, בן 5. כבר 3 פעמים בחייו, בהפרשים גדולים מאוד, קרה שהוא לא התעורר בבוקר והיה בשינה עמוקה ביותר שלא ניתן להעירו. בד"כ הוא קם מוקדם ואין בעיה להעיר אותו. באחת הפעמים הוא פשוט ישן עם עיניים פקוחות, מה שהבהיל אותי נורא כשניסיתי להעיר אותו בבוקר. אי אפשר להעיר אותו וכשהוא קם הוא מבולבל ועם כאב ראש. גם אחרי שהוא קם הוא ישנוני וחוזר לישון עוד. היינו אצל הרופאה באותו יום, היא עשתה לו בדיקה כללית ואמרה שהכל תקין. נתנה הפנייה למיון במקרה וזה יחזור לו היום והפניה לבדיקת נוירולוג. שאלתי היא - האם זה משהו נפוץ? זה משהו ידוע? רופא אחר ייעץ לנו ללכת לאנדוקרנולוג לבדוק את כל ציר ההורומונים, אבל רופאת הילדים לא הסכימה. אציין שהיינו בעבר במעקב אנדוקרנולוגית בגלל אחוזון 3 בגובה. הוא עדיין באחוזון 3, למרות שאביו ואני בגובה ממוצע. מה לעשות??

זו אינה תופעה ויש לבדוק אותו ולהשלים בדיקות. כיוון שזו תופעה שחזרה מספר פעמים, כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ילדים שיבדוק אותו וימליץ על בצוע בדיקות. ניתן לפנות ישירות לאנדוקרינולוג ילדים ולקבוע תור, גם בלי הפניה, או לבקש הפניה מרופא משפחה או רופא ילדים אחר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים