עלות הורמון גדילה לילד ללא חוסר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/05/2018 | 22:47 | מאת: שירה

בני בן ה4 וחצי מתחת לאחוזון 3 ללא חוסר בהורמון התחיל לקחת בהמלצת הרופאה האינדקרינולגית וברצונינו הורמון גדילה. כשהגענו לקנות בבית מרקחת של הקופה (מאוחדת) נאמר לנו שכיון שיש לנו ביטוח משלים רק תקופה קצרה של פחות משנה אנו נדרשים להשתתף ב28% שזה 658 ש"ח לחודש. האם ילד שקיבל אישור רופא לקבלת הורמון גדילה צריך ביטוח משלים על מנת לקבל את התרופה בתקרה הנמוכה? והאם זה אכן כך בכל הקופות? מה ניתן לעשות על מנת להוזיל את ההשתתפות אנחנו בדרך לטפל בילד נוסף ואיננו יכולים לעמוד בעלות גבוהה ככ

טיפול בהורמון גדילה ללא חוסר מאושר ברוב המקרים רק מגיל 5 שנים קופה אינה חייבת לתת לך טיפול זה כיוון שזו התוויה שאינה רשמית בארץ והטיפול ניתן בעזרת טופס 29 ג' כיוון שהטיפול הוא חריג קופת החולים רשאית לקבוע את אחוז הסבסוד בדרך כלל אני מחכה עד גיל 5 שנים כדי להתחיל עלייך לפנות לקופת חולים כללית ומכבי ולשאול אותם באילו תנאים יתנו לך את הטיפול וכמה זמן יש לחכות עד להשתתפות מקסימלית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים