התבגרות מינית ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/05/2018 | 20:13 | מאת: לי

שלום, בתי בת 8 . לפני כחצי שנה הופיעו ניצני חזה (ז"א גיל 7.5) האם זה אומר בודאות שהחלה תהליך של התבגרות והמחזור יגיע ככל הנראה בעוד כשנה וחצי? לילדה כזו יש סיכוי לקבל בגיל 11-12?

ניצני שדיים בגיל 7.5 הם התבגרות מוקדמת. 1) מבצעים בדיקות כדי לדעת שזו התבגרות מוקדמת אמיתית ולא הורמון נשי ממקור אחר 2) לא בדקתי את הילדה שלכם על כן אני יכול לדבר על התופעה א) בבנות המתבגרות במהירות מחזור עלול להופיע תוך 20-24 חודשים מיום הופעת ניצני השד ב) בעיה לא מבוטלת היא שאם ההתבגרות מהירה היא יכולה להראות כמו בת 12 מבחינת שדיים והופעה חיצונית עלכן אנדוקרינולוג צריך לראות אותה בהקדם ולהחליט על הצורך בעיכוב ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים