שיעור ביתר.......

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/05/2018 | 21:54 | מאת: נוגה

היי אני בת ויש לי הרבה שיער מיותר... יש לי ממש זקן (קצת פחות מגברים) אבל זה ממש מתסכל... היום עשיתי בדיקת דם פעם ראשונה בחיים שלי והכל בסדר... אז מה יכולה להיות הסיבה??

אין לי שום מושג מה בדקו לך בבדיקות דם על כן אינני יכול לענות לך

14/05/2018 | 14:09 | מאת: נוגה

אה חח חשבתי שלכולם בודקים אותו הדבר בדקו לי: sodium 138.4 potassium 4 urea 26.4 creatinine 0.63 egfr>60 tsh 3.72 estardiol 345 fsh 6.21 LH 3.97 prolactin 814.02 macroprolactin בעבודה Dhea-SO4 בעבודה Testosterone 1.38 androstenedione בעבודה 17 oh progesterone בעבודה מה הסיבה יכולה להיות? תודה על העזרה

14/05/2018 | 19:45 | מאת: נוגה

הגיעו עוד שתי תוצאות: Dhea-so4 8.6 androstenedione 3.02

פני למי ששלח לך את הבדיקות כי התשובות אינן מלאות כדי לענות לך באופן מלא, רופא צרך לבדוק אותך ולקבל את כל התשובות הנדרשות לא שולחים תשובות שעל חלקן רשום בעבודה. לא צריך להיות רופא כדי להבין שזו חצי עבודה

21/05/2018 | 17:37 | מאת: נוגה

ההאמת שלא הייתי בטוחה מה זה "בעבודה".... לא היה לי מושג.... סליחה... הגיעה היום תוצאה של מקרופרולקטין- היה כתוב סבירות נמוכה למקרופרולקטין. מה זה אומר? זה טוב שאין מקרופרולקטין או לא? תודה.. ובבקשה אל תצחק עליי אם שוב יוצא שאני לא מבינה... כי אני באמת לא כל כך מבינה... תודה

מקרופרולקטין היא צורה לא פעילה של הורמון הפרולקטין. היא מולקולה של אימונוגלובולים הנקרא IGG הקשורה למולקולה של הורמון הפרולקטין. המקרופרולקטין נמצא בכמות קטנה בדם של אנשים נורמליים. מציאותו בכמות רבה בדם משבשת את בדיקת המעבדה לקביעת רמת ההורמון פרולקטין בדם. לכן אם מוצאים רמה נמוכה שלו בדם , זה מעיד שקביעת ההורמון פרולקטין היא אמינה.

22/05/2018 | 15:28 | מאת: נוגה

ממש תודה על ההסבר.. עכשיו הבנתי... כשהייתי אצל הרופא הוא אמר שאם לא ימצאו מקרופרולקטין אני יצטרך לעשות mri.... כדאי לי לעשות? אני קצת מפחדת מזה... מפחדת להכנס למכשיר הזה. ושאלה שניה- הגיעה התוצאה האחרונה יצא לי פרוגסטרון 0.8. זה בסדר? תודה רבה על ההסברים והסבלנות

22/05/2018 | 19:09 | מאת: נוגה

והכי חשוב- יש משהו שמסביר את השיעור ביתר שיש לי בפנים?

פני לחוות דעת נוספת מאנדוקרינולוג אחר עם כל תשובות הבדיקות שעשו לך לאחר שיבדוק אותך ויראה את כל הבדיקות, אולי ימצא לך פתרון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים