מראה "ילדותי" - ממה זה נובע?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/05/2018 | 11:57 | מאת: מנחם

שלום. גבר בן 25, עם מראה פנים ילדותי - ז''א שהסביבה מגיבה בהפתעה שהם שומעים את גילי, ואני רגיל לשמוע "חשבתי שאתה בן 18-20 גג". בדיקה פיזית בוצעה ע''י אנדוקרינולוג לגודל אשכים ושיעור מיני והוא קבע כי היתה התבגרות מינית מלאה והגוף בוגר. האם סביר כי העניין נובע מבעיה כלשהי או שסביר יותר שמדובר בעניין גנטי? (גם ההורים שלי כיום בני 55 נראים צעירים מכפי גילם). תודה

לא בדקתי אותך, אין לי שום נתונים ענייניים עליך ואתה מתתאונן שאתה נראה צעיר מכפי גילך 1) לדבריך: "בדיקה פיזית בוצעה ע''י אנדוקרינולוג לגודל אשכים ושיעור מיני והוא קבע כי היתה התבגרות מינית מלאה והגוף בוגר." תשובה: אם אתה בריא, אין לך בעיה בריאותית ורופאיך קובעים שאתה בריא, כנראה שאתה בריא ואין לך בעיה 2) שאלתך: "האם סביר כי העניין נובע מבעיה כלשהי?" תשובה:אם אתה מרגיש טוב, אינך מרגיש בבעיה והרופאים הבודקים אותך שאין בעיה למה לחשוב שיש בעיה? 3) "או שסביר יותר שמדובר בעניין גנטי?" תשובה: אפשר לטעון "עניין גנטי" אם יודעים להוכיח גן שקשור לבעיה ולאתר גן פגוע באדם. עדיין לא אתרו גן כזה. יש אנשים רבים הנראים צעירים מכפי גילם, הסיבה אינה ידועה. לעיתים התכונה משפחתית ואין מידע מדוע זה קורה. בגיל צעיר זה מפריע לחלק מהאנשים ובגיל המבוגר זה יתרון. אם הדבר מפריע לך, בחר לבוש שלא ידגיש זאת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים