נער מאוד גבוה ונערה נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/05/2018 | 01:42 | מאת: יוס

נער בן 17 ש'- גבוה מאוד 1.93 מ' רוצה להפסיק לצמוח לגובה. עפ"י צילום כף יד אטלס גויליך ופייל נמצא שגיל העצמות 15 שנים ו-0 חודשים, סטיית תקן- 15.4 חודשים - מה זה אומר? מה ניתן לעשות כדי לעצור את הצמיחה? נערה בגובה 1.58 - בת 14 ש' בתהליךהתבגרות רוצה לגבוה- מה ניתן לעשות? עד כמה חשוב למהר בעניין? האם יש סימן שעל פיו יודעים שהנער/ה מפסיקים לגדול?

בגיל עצמות 15, בדרך כלל הגיע ל 95.8 % מגובהו הסופי. כלומר ב ממוצע יגדל בעוד 8 ס"מ. יתכן ומנות גבוהות של טסוסטרון יסימו את הגדילה במעט. אבל טיפול זה מזמין צרות. כמובן לא ממליצים טיפול לפני שבדקו את הנער ומוודעים שאין לו בעיה נוספת. בגיל 14, אחרת. בגובה מעל 150 לאט מתערבים (לפי תקנות כתובות) אלא אם יש בעיה שבעבותיה דרוש טיפול. רק אנדוקרינולוג שבודק אותה יכול לתת חוות דעת מכוונת לנערה זו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים