שיעור פנים, חזה ועוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/05/2018 | 20:39 | מאת: רמי

שלום. קראתי פה כי שיעור של גבר בחזה ובפנים לא קשור להתבגרות מינית, אלא להורמוני יותרת הכליה. מה משמעות הדבר? האם אין קשר בין הורמוני המין להורמוני יותרת הכליה? אם אין קשר להתבגרות - מדוע רק לגברים בוגרים יש שיעור פנים וחזה? תודה

לא מדוייק. דובר על שעור מיני באיזור הערווה שעור בידיים ורגליים במקרים רבים אינו קשור להורמוני מין. הופעת שעור בפנים ובחזה קשורה לרגישות הקולטנים להורמונים הזכריים. בנשים בהן יש רמות גבוהות של הורמונים זכריים כולל הורמונים זכריים מיותרת הכיליה תתכן הופעת שעור בחזה ובפנים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים