לא קיבלתי עדיין מחזור אף פעם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/04/2018 | 15:21 | מאת: בת 16

שלום, בת 16. רזה יחסית. שוקלת 40 גובה 1.68. עשיתי דיאטת כסאח לפני 3 שנים בערך עכשיו אני בסדר מבחינת תזונה. לא קיבלתי עדיין מחזור אף פעם. יש לי סיכוי לקבל מחזור טבעי? לפני שבוע הייתי אצל אנדוקרינולוגית שרצתה לבדוק שדיים ושיער ערווה... התביישתי לא הסכמתי.. והיא שלחה אותי לבדיקות דם שאעשה שבוע הבא. רציתי לשאול האם מאוד חשוב לעבור בדיקה גופנית (תארתי לה מה יש לי לכל מה ששאלה... יש לי שיער למטה... ויש לי פטמות בולטות אבל אני שטוחה.. סליחה על הפרוט) או שאפשר להסתפק בתאור שאמרתי ובדיקות דם? ואיך אפשר בכללי להתגבר על הביישנות מהרופאה? והאם יש עוד סיכוי שפתאום בקרוב יהיה לי מחזור?

1) מידע על שעור ערווה ניתן לקבל אם מראים לך תמונות ואת אומרת למה זה דומה. 2) מידע על השדיים ניתן לקבל ברוב המקרים אם את נשערת בחולצת טריקו ללא חזיה שאלותייך: א) "או שאפשר להסתפק בתאור שאמרתי ובדיקות דם? תשובה: המידע התאורי שאת נותנת איננו תורם דבר ואי אפשר להבין ממנו דבר ב) ואיך אפשר בכללי להתגבר על הביישנות מהרופאה? תשובה: כנראה שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי רופא מנוסה יכול לקבל את המידע הנדרש ללא שמפשיטים אותך לגמרי פני לרופאה אחרת ג) "האם יש עוד סיכוי שפתאום בקרוב יהיה לי מחזור?" תשובה: ברפואה לא מסתמכים על ניחושים. בודקים ומבצעים בדיקות דם חכי עד לאחר קבלת התשובות של בדיקת הדם.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים