הורמון גדילה לילד שיורד באחוזונים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/04/2018 | 21:26 | מאת: מלכה

שלום, בני גדל עד גיל 8 על אחוזון 50, משם התחיל לרדת עד אחוזון 4-5 בגיל 12. בדיקות מחסור בהורמון הראו שלא חסר. ביקשנו ממכבי ומביטוח פרטי שיממנו אך לא הסכימו. התחלנו לתת באופן פרטי לפני 5 חודשים ויש שיפור משמעותי - עולה בסנטימטר בחודש מאז ועכשו כבר באחוזון 10. התחלנו לתת כי אנדוקרינולוג פרטי תמך ומאחר והיום בן 13, חלון ההזדמנויות הולך ונסגר. שאלתי היא איך לערער למכבי ? האם יש קופ"ח אחרת שתממן את ההורמון במצב כזה? איך לערער לביטוח פרטי? תודה

1) אין לי פרטים על איך נעשתה האבחנה. האם הוא בתהליך התבגרות. אם לא התחיל להתבגר, הטיפול הוא אחר 2) אין לי פרטים על בקשת הורמון גדילה למכבי. ממכבי לא אתם מבקשים הורמון גדילה אלא אנדוקרינולוג. יחד עם הבקשה עליו למלא טופס בקשת אישור למרשם חריג= טופס 29ג. בלי אישור זה מסמכות רפואית כגון בית חולים או קופת חולים או רוקח מחוזי של משרד הבריאות, הרופא לא מקבל רשות לחתום על מרשם. אין יכולת לערער בלי טופס 29ג חתום 3) כדי לתת טיפול בהורמון גדילה למי שלא חסר ולקבל אישור לטיפול (לא קשור לטיפול פרטי או לא), יש למלא א) את הכללים לטיפול ב) להגיש את הטפסים הנכונים לקבלת אישור. אם לא הוגשו הטפסים הנכונים ופרטים שהנער עומד בכללים, שום גורם לא יאשר טיפול ושום ערעור לא יעזור 4) אם אתם רוצים למלא את כל מה שצריך כדי לקבל אישור, פנו לחוות דעת נוספת

09/04/2018 | 08:40 | מאת: מלכה

1. האבחנה נעשתה עב"ס 2 תבחינים, באחד היה חסר ובשני לא. לפי זה הוחלט שאין חוסר. לא התחיל להתבגר (ע"ס אנדו מטפל). 2. בקשת הורמון הגדילה למכבי היתה עב"ס היותו באחוזון 4-5. יתכן ולא הודגש בבקשה שהיתה ירידה באחוזונים לאורך השנים האחרונות (רצ"ב תרשים) היתה בקשת אישור עם טופס 29ג של אנדוקרינולוג פרטי. מכבי את זה לא קיבלו. - האם מותר להם בכלל לא לקבל? 3. אנדוקרינולוג פרטי מטפל בילד והוא התחיל לקבל הורמון כבר ב-5 חודשים האחרונים. הטיפול מוצלח - עולה ב-1 ס"מ + בכל חודש! 4. אשמח לקבל עוד מידע איך כדאי להתנהל מול מכבי כדי לקבל את ההורמון והאם מעבר ל'קופ"ח אחרת תעזור

1) לא חסר הורמון גדילה לפי כללים בינלאומיים מקובלים 2) הכללים לתת הורמון גדילה למי שאין לו חוסר בהורמון גדילה הם: א) גובה נוכחי לכל היותר באחוזון 3 שום תרוץ נוסף שאתה מעלה לא ישנה כללים בינלאומיים. אף גורם רפואי אינו מאשר טיפול שאינו עומד בכללים. ההדגשה שאתה מעלה אינה מביאה לאישור ב) טופס 29 ג' שמוגש עבור ילד שלא עומד בכללים, לא יאושר על ידי אף גורם רפואי. זכות הגורם הרפואי לסרב לאשר למי שאינו עומד בכללים. כל אנדוקרינולוג יודע זאת ויודע מראש שהבקשה לא תאושר 3) התגובה לטיפול למי שאינו עומד בכללים אינה מביאה או משכנעת לאישור 4) אין שום דרך שתעזור לכם לכופף את התקנות בסאף קופת חולים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים