קשר בין שיניים לגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/03/2018 | 06:09 | מאת: דנה

האם ידוע קשר בין מועד נפילת שיני חלב לגדילה. האם יש מחקרים המעידים על קשר בין מועד נפילת שיני החלב השונות לצפי תחילת ההתבגרות המינית? האם אצל בת 11.5 שעל פי בדיקה גופנית עדיין לא התחילה התבגרות מינית ניתן לצפות את מועד התחלה ההתבגרות על פי מצב שיני החלב?

תשובות בגוף שאלתכם 1) האם ידוע קשר בין מועד נפילת שיני חלב לגדילה. תשובה: ממש לא מדוייק. יש צורך בצילום כף יד לגיל עצמות 2) האם יש מחקרים המעידים על קשר בין מועד נפילת שיני החלב השונות לצפי תחילת ההתבגרות המינית? תשובה: הוכח שאין שום הוכחה לקשר כזה. אין כל יכולת לחשב או לנבא את תחילת ההתבגרות המינית. 3) האם אצל בת 11.5 שעל פי בדיקה גופנית עדיין לא התחילה התבגרות מינית ניתן לצפות את מועד התחלה ההתבגרות על פי מצב שיני החלב? תשובה: לא. לא ניתן לפי שום דרת לצפות את תחילת ההתבגרות המינית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים