ילד בן 10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/03/2018 | 00:02 | מאת: גלעד

הבן שלנו בן 10. גובה אחוזון 80, משקל אחוזון 20, רזה יחסית. BMI = 14. לפני שנתיים בדיקות דם ספירת דם וכימיה תקינות ואמרו שהוא רזה כי ככה הוא. הוא עושה הרבה ספורט. מה שמטריד אותנו הוא שאיבר המין שלו קטן יחסית לגיל 10. כ 5 סמ בזמן זקפה! והוא דק. נראה שהגודל של האיבר לא השתנה כבר שנים. 1. האם יש מה לבדוק בנושא זה? 2. רופא הילדים לא הסכים אפילו להסתכל על הפין ואמר שרק בגיל 13-14 לחזור אליו עם זה. אנחנו חוששים שאם חלילה יש בעיה של התפתחות עם הפין אז הילד יפספס תקופה חשובה לגדילת הפין. האם יש סיכון כזה? 3. במידה ורופא יראה זאת ויגלה שאכן הפין קטן, האם קיים איזה שהוא טיפול בגיל 10 נניח אנדוקריני שיכול לסייע בנושא? או שאין משמעות לממצא כי ממילא אין טיפול בגיל זה? תודה רבה

על כל עובדה תשובה . עובדה: גובה אחוזון 80, משקל אחוזון 20, רזה יחסית. BMI = 14. לפני שנתיים בדיקות דם ספירת דם וכימיה תקינות ואמרו שהוא רזה כי ככה הוא. הוא עושה הרבה ספורט. תשובה: "בדיקות דם ספירת דם וכימיה תקינות" לא ברור אילו בדיקות דם בדקו, מה בדקו בכימיה- זה לא מידע לרופאים. "עושה הרבה ספורט" כנראה לא בדקו את הדבר הכי חשוב והוא הרכב התזונה. ספורטאי שלא מנתחים את טיב התזונה ולא מתאימים אותה להוצאת האנרגיה, לא יעלה מספיק במשקל ולעיתים גדילתו תפגע. עובדה: מה שמטריד אותנו הוא שאיבר המין שלו קטן יחסית לגיל 10. כ 5 סמ בזמן זקפה! והוא דק. תשובה: בדרך כלל הורים לא יודעים לבדוק. על אנדוקרינולוג לבדוק עובדה: נראה שהגודל של האיבר לא השתנה כבר שנים. תשובה: לפני תקופת ההתבגרות אבר המין הזכרי גדל אולי 2 מילימטר בשנה. הגדילה העיקרית היא בתקופת ההתבגרות 1. האם יש מה לבדוק בנושא זה? - תשובה מומחה לאנדוקרינולוגיה של ילדים צריך לבדוק 2. רופא הילדים לא הסכים אפילו להסתכל על הפין ואמר שרק בגיל 13-14 לחזור אליו עם זה.תשובה: במקרים רבים מאד לרופא הילדים אין הכשרה בנושא 3) אנחנו חוששים שאם חלילה יש בעיה של התפתחות עם הפין אז הילד יפספס תקופה חשובה לגדילת הפין. האם יש סיכון כזה? תשובה: בדיקת מומחה תוכל לתת תשובה. 4. במידה ורופא יראה זאת ויגלה שאכן הפין קטן, האם קיים איזה שהוא טיפול בגיל 10 נניח אנדוקריני שיכול לסייע בנושא? או שאין משמעות לממצא כי ממילא אין טיפול בגיל זה? תשובה: זו גישה שגויה. לפני מחשבות על טיפול יש לדעת את האבחנה ואז כל התשובות יהיו ברורות במקום התעסקות לא מקצועית בגודל הפין, גשו לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים