טיפול בזריקות בשל חוסר הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/02/2018 | 17:54 | מאת: שרונה

כתבתי שאלה מקודם, אך לא פירטתי מספיק אז אעשה זאת כעת. בני בן 12 וחצי אמור להתחיל טיפול של הזרקת הורמון גדילה. אנחנו צריכים להחליט איזה. במקביל יעצו לנו להתחיל בהזרקה כל 28 ימים לעיכוב גדילה. בני 140 וכבר התחיל את הליך ההתבגרות. גיל העצמות הוא 11 ושלושה רבעים בערך. אבא 168 אמא 164. אחוזון 9 לאורך השנים ובשנה האחרונה נעצרה הגדילה העקבית ולכן בדקנו חוסר בהורמון והתגלה כי קיים קצת חוסר ושחוץ מזה הכל בסדר איתו. האם באמת נכון להתחיל את התהליך וכמה יוכל לגדול מעבר למה שצפו לו - 165-169? תודה רבה

1) במקביל יעצו לנו להתחיל בהזרקה כל 28 ימים לעיכוב גדילה- לא נכון ההזרקה כל 28 ימים היא לעיכוב ההתבגרות ולא לעיכוב הגדילה 2) "בדקנו חוסר בהורמון והתגלה כי קיים קצת חוסר" -קצת חוסר זו לא תשובה לרופא 3) הסיבה העיקרית למתן הורמון גדילה, אינה גדילה אלא לתיקון פגם בריאותי. הורמון גדילה בונה חלבון, בונה סוכרים, מפרק שומנים בונה שרירי, בונה עצם בהעדרו כל התפקודים שהזכרתי פגומים. ועל כן חשוב לתת טיפול בהורמון גדילה כדי לתקן את חילוף החומרים בגוף שנפגע בגלל חוסר. על התועלת לגובה שאלי את האנדוקרינולוג המטפל בכם. לי אין מספיק נתונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים