שימוש בסוג הורמון איזה סוג עדיף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/02/2018 | 17:37 | מאת: שרונה

לילד שלי בן ה12 חוסר בהורמון גדילה. לא ברורה עמדתך למתן הורמון. האם יש הבדלים בין המזרקים?תודה

1) אינני מבין את המשפט: "לא ברורה עמדתך למתן הורמון" זה לא עניין של עמדה. לילד שהוכח חוסר בהורמון גדילה, הוא חייב לקבל אותו מבחינה בריאותית. אם ההורים אינם נותנים את הטיפול, חובתו של הרופא להודיע לסעד כדי שיבררו מדוע מזניחים את הטיפול בילד. 2) מבחינתי לא משנה לי באיזה הורמון משתמשים לכולפ אותה יעילות. לכל הורמון המזרק המיוחד שלו על ההבדים בין המזרקים עלייך לדבר עם האחות במקום שאת מטופלת.

22/02/2018 | 09:49 | מאת: שרונה

תודה על תשובתך המהירה. התכוונתי לריאיון שלך משנת 2008. הילד שלי עלה יפה בעקומה לאורך השנים ופתאום נעצר ואז גילו חוסר. כיום כאמור בין 12 וחצי והשאלה אם שילוב של טיפול בן כחמש שנים ובמקביל עוד כשנה דקפפטיל ייתן באמת עוד כ5-10 סמ מעבר למה שהיה צפוי (165-168) או שגובה ההורים משנה (אבא 168 אמא 164) ולא יצמח מעבר לזה?תודה רבה

בלי לבדוק את הנער. בלי לראות את דרגת התבגרותו, בלי לראות צילום כף יד, לא ניתן לענות לך. פנהי לבדיקת אנדוקרינולוג עם צילום כף יד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים