טסט הורמון גדילה בארגינין ילד בן 6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/01/2018 | 12:12 | מאת: אפרת

שלום רב אתמול בוצע טסט (שני) בארגינין לבני בו ה6 וארבעה חודשים. בעבר בוצע טסט בקלונידין והתשובה הייתה 7.49 להלן התוצאות: משהו קצת לא ברור לי באופן העלייה במינון 60 ואילך.. אודה לתשובה לעניין תוצאות הבדיקה. בכבוד רב אפרת. 0 שווה 2.610 30 שווה 2.960 60 שווה 8.96 90 שווה 3.440 120 שווה 2.100

מתן חומר שמטרתו להעלות את רמת הורמון גדילה בדם גורם לעליה לשיא מסויים ואחר כך הרמה יורדת. בוחנים את הטסט לפי השיא הגבוה ביותר. אצלכם השיא היה 8.96. שיא מעל 7.5 הוא תקין. חוסר בהורמון גדילה נקבע אם שני טסטים הם מתחת לנורמה. גם אם טסט אחד בלבד הוא מעל הנורמה, ההחלטה הבינלאומית היא שלא מדובר בחוסר בהורמון גדילה. גם הטסט הקודם שעשיתם הוא במידה זעירה מתחת לנורמה

21/01/2018 | 11:08 | מאת: אפרת

בוקר טוב פרופסור צדיק ושבוע טוב, ראשית כל, תודה רבה על מתן תשובה פרטנית וברורה. שמחה מאוד לשמוע שאלו הם הדברים. אמורה להיפגש בקרוב עם הרופאה ולשמוע להמלצתה להמשך טיפול/מעקב. ככלל אודה לך באם תציין מה בגדול מעתה ואילך כאשר למיטב הבנתי הטסט הראשון אמנם אולי מתחת לנורמה לפי הספרים הרפואיים אך עובדתית היה קרוב בפרומיל בודד לתוצאה תקינה (7.49) (אגב, גם תשובה כה קרובה לטווך תקין, לא נחשבת כבדיקה תקינה)?? ומאידך תשובת הטסט השני שתשובתו הייתה תקינה תודה לאל. מה צריך לעשות לאחר שני טסטים שכאלו ובמידה ומעקב עד איזה גיל נהוג? בנוסף, האם ניתן לעשות בדיקות אחרות או פשוט להרפות ולתת לגוף להאיץ גדילתו בשעתו ובזמנו :) תודה מראש. שבוע טוב ומוצלח, יישר כח!! אפרת.

לילדים עם שיא הורמון גדילה של 7.49 לדעתי זו אינה אבחנה של חוסר בהורמון גדילה. לפי גדילת הילד מחליטים על הצורך בטיפול. מחשבים גם את תחזית הגובה הסופי בסוף הגדילה להחלטה על התערבות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים