ילד נמוך שהוא בן לאב גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/01/2018 | 00:32 | מאת: מעין

שלום, בני בן השנה וחצי בגובה המתאים לאחוזון 15. שומר על האחוזון מגיל שנה. אני די נמוכה, אך בעלי גבוה יחסית- 185 ס"מ. ברור לי כי גם לגנטיקה שלי השפעה, אך מדובר על אחוזון נמוך משמעותית מהממוצע של שנינו. במשקל באחוזון 10. אוכל יפה, אנרגטי ובכלליות בריא ונהדר. האם יתכן כי מדובר בבעית גדילה?

1) מי ששומר על אחוזון קבוע בתחום הנורמה, סימן שגדילתו עקבית ועל כן אין זו בעית גדילה 2) רק בגיל 3 שנים ניתן בדרך כלל לראות את האחוזון האמיתי של הילד 3) לבחון רק את אחוזון הגובה ללא בחינת אחוזון המשקל זו שגיאה בולטת ונפוצה. אם גם המשקל שומר על אחוזון קבוע, לא סביר שיש בעית גדילה. אם יש ירידה באחוזון המשקל או המשקל נמוך מאד יחסית לגובה, יש צורך בברור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים