זריקת דקאפפטילDecapeptyl cr 3.75 mg

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/01/2018 | 23:14 | מאת: עידית

שלום רב בהתייחס לבתי בת ה8 ו11 חודשים:האם צריך להקפיד על שעה קבועה במתן זריקת הדקאפפטיל? רק בבוקר או בכל שעה אחרת של היום? אחרי הזריקה - מהלך יום רגיל - בי"ס, פעילות גופנית או יום מנוחה? בברכה עידית

בדרך כלל נותנים זריקת דקאפפטיל פעם ב 28 ימים. אבל לעיתים נופל על חג או שביתה. הנוהג במרפאתי מ-1974 ועד היום: מותר לאחר או להקדים ב 1-2 ימים. עדיף להקדים. השעה אינה חשובה. במקרים שאינם מגיבים לטיפול (נדיר מאד) נותנים את הזריקה פעם ב 21 ימים. לעיתים יכול לקרות שיוצאים לחופש או סיבה אחרת שלא עומדים בזמן. אפשר לתת אחרי 21 יום ולאחר מכן להמשיך כל 28.ימים

04/01/2018 | 11:41 | מאת: עידית

שלום אני מודה לך על תשובתך המהירה. מה לגבי סדר היום לאחר ההזרקה: מנוחה או החיים כרגיל? בברכה עידית

חיים רגילים

08/01/2018 | 16:21 | מאת: עידית

שלום תודה רבה על תגובתך . שאלה נוספת: איך נעשה המעקב אחרי השפעת הזריקה וכל כמה זמן יש צורך להיפגש עם הרופא המטפל? האם הזריקה מוזרקת תמיד בישבן ? בברכה עידית

מציע להפסיק להמציא דאגות- לדבר עם האחות המזריקה

האם צריך להקפיד על שעה קבועה במתן זריקת הדקאפפטיל? תשובה: לא רק בבוקר או בכל שעה אחרת של היום? תשובה: לא משנה אחרי הזריקה - מהלך יום רגיל - בי"ס תשובה כן, פעילות גופנית או יום מנוחה? תשובה: לא משנה הטיפול אינו מפריע לכל פעילות שהיא. אין שום צורך לשנות את מנהגי היום יום מבחינת מהלך אחרי מתן הזריקה - כמו אחרי שתית כוס מים מציע לא להמציא דאגות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים