בהמשך להודעה הקודמת LH9.6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/12/2017 | 11:54 | מאת: שוש

בהמשך להודעה הקודמת בני בן 16.5 חצי שנה לאחר טיפול של כ 5 וחצי שנים בהורמון גדילה , בבדיקת דם האחרונה יצא : LH - 9.6 FSH - 8.5 טסטוסטרון- לא ידוע ( איזה בדיקה אני צריכה לבקש?) בבדיקה גופנית לפני חצי שנה היה לפי גילו. תודה מראש שוש

בדיקה גופנית לפי גילו- זה לא מידע שאלתי על דרגת התבגרות ונפח אשכים- חיוני לתשובה טסטוסטרון לא ידוע- אז גם התשובה לא ידועה אם LH ו FSH גבוהים וטסטוסטרון נמוך סימן שהאשכים אינם יכולים ליצר טסטוסטרון אם גם טסטוסטרון גבוה אין בעיה לא סביר לתת לך תשובה בלי נתונים חיוניים

17/01/2018 | 20:41 | מאת: שושנה

בהמשך להתכתבות הקודמת, בבדיקת דם חוזרת יצא: Testosterone total-15.57. Lh- 5.28 Fsh- 7.03 נפח אשכים 20 האם התוצאות תקינות? ( בבדיקה הדם הקודמת ה Lh היה גבוה) , האם יש צורך לחזור על הבדיקות? או בדיקות נוספות ? בתודה מראש שושנה

1) אין קשר לטיפול בהורמון גדילה 2) נפח האשכים כשל בוגר. טסטוסטרון תקין. בשלב זה כאשר טססטוסטרון תקין סימן שהאשכים מיצרים מספיק להתבגרות.בביקורת הבאה אצל האנדוקרינולוג לחזור על בדיקת LH FSH TESTOSTERONE כפי שעשיתם. התפקיד החשוב ביותר הוא לא להכניס לו דאגות לראש. לחזור על הבדיקה רק בביקור הבא

18/01/2018 | 13:44 | מאת: שושנה

המון תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים