גודל בלוטת התריס קטנה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/12/2017 | 20:45 | מאת: ציפי

מדובר בפעוט בן שנתיים, מטופל ביוטירוקס מגיל חודשיים בערך. בבדיקת אולטרסאונד נמצא שגודל בלוטת התריס קטנה - האם פירוש הדבר שהבלוטה מנוונת?

את פעילות בלוטת התריס קובעות רמות ההורמונים בדם ולא תמיד גודלה. המילה קטנה לא אומרת דבר ואינה נותנת מידע מדוייק אם ערכי הורמון בלוטת התריס לאחר הלידה היו TSH לא מאד גבוה ו FT4 לא מאד נמוך, אני בודק את פעילות הבלוטה לאחר הפסקת טיפול בגיל שנתיים וחצי.. זאת חובה עליכם להתיעץ עם האנדוקרינולוג שלכם. לא תקבלו ממני תשובה על הילד שלכם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים