מתי כדאי לפנות לאנדוקרינולוג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2017 | 15:01 | מאת: מורן

היי, בני בן ה3 אחוזון 10 בגובה ו-1 במשקל. הרקע הוא ריפלוקס סמוי שלא אובחן למשך זמן רב. עד לפני חצי שנה היינו מטופלים במרפאת ftt בשניידר במשך כשנה וחצי. שם לא נמצאה כל בעיה רפואית ושוחררנו. האם כדאי לבדוק את הנושא ההורמונלי? מאיזה גיל זה רלוונטי? תודה

1) הגורם החשוב ביותר הוא דיאטנית. כל ילד אם "בעיית גדילה" או "בעיית עליה במשקל", מופנה לדיאטנית עם הטופס המצורף לתשובה זו. מבקשים מהדיאטנית להכניס לתוכנת תזונה יומן אכילה של 3 ימים והיא מחשבת חוסרים בתזונה. במדוייק היא מחשבת איזה אחוז מהקלוריות , אבות מזון , ועוד, מהמומלץ לילד זה הוא מקבל. אם תעמיסו עליו הכל, גם דברים שאין חוסר תצאו מהמעקב כמו שנכנסתם ואולי גם תרוויחו סרוב לאכול של הילד. 2) פרט לכך בלי בדיקה גופנית של הילד ובלי בדיקה מדוייקת של גרף המשקל והגובה ובדיקות מעבדה, אי אפשר לנחש דבר. 3) כאשר יש בעיה כזו, ילד כזה נבדק אצלנו במרפאה אנדוקרינית ילדים, אפילו בגיל שנה ובמקום מסגרת FTT נעזרים בדיאטנית ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים