האם חוסר חלקי ההורמון גדילה מוריד פרופיל צבאי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2017 | 08:08 | מאת: הורמון גדילה בפרופיל צבאי

היי שמי תומר ואני בן 16.9. לפני בערך כשנה וחצי טיפה יותר התחלתי להזריק הורמון גדילה מסוג נורדיטרופין בשל חוסר חלקי בו. הרופאים אמרו לנו שאצטרך להזריק את ההורמון עד גיל 18 אולי טיפה יותר בערך עד סוף יב. עכשיו שאלתי את הרופאים אם יש לזה תופעות לוואי או פגיעה ביכולות פיזיות או סיבולת לב ריאה. הרופאים הסבירו לי שזה לא עושה כלום וגם שמתי לב לזה. האם בצבא יורידו לי פרופיל צבאי על זה ?

אם אין בעיה נוספת פרופיל לאחר סיום טיפול בהורמון גדילה, בד"כ 97 תוך טיפול, אם אין בעיה נוספת, בד"כ 64 הסיכוי לטיפול עד גיל 18, הוא לא שכיח . טיפול ניתן עד אשר קצב הגדילה יורד מתחת ל 2 סמ"לשנה הכלל הכי חשוב כלל פחות חשוב הוא כאשר גיל העצמות 16, בד"כ מפסיקים טיפול בהורמון גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים