תת פעילות בלוטת התריס קל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/11/2017 | 16:53 | מאת: אמא של בן 16

שלום רב! הבן שלי בן 16. מאז גיל 11 מתלונן על עייפות רבה והוא נוטה להיות "שפוך" ובלי כוח. הוא היה אצל אנדוקרינולוג שאמר לנו שלא נותנים טיפול תרופתי לתוצאות TSH מתחת ל10. מאז חלה עלייה הדרגתית במשקל וכיום הוא שוקל 102. (גובה 1.76). מזיע המון למרות חוסר פעילות. עייף ו"שפוך" רוב הזמן. תוצאות TSH: 1.3.16 3.99mU/L 31.7.2016 8.37mU/L 19.3.17 4.66mU/L 20.11.17 7.31mU/L במשפחה יש מקרים של תת פעילות בלוטת התריס (אמא, סבתא, בני דודים) האם יש מקום להתערבות? בתודה מראש, אמא מודאגת

לא מטפלים רק בבדיקת מעבדה בודדת אלא בבן אדם. א) יש שאלות שיש לענות עליהן,ב) בודקים אותו ג) רואים את כל בדיקות המעבדה הנדרשות. א) האם הוא עוסק בפעילות גופנית?, האם היה אצל דיאטנית להערכת תזונתו? ב) לא ניתן לבדוק בן אדם דרך האינטרנט ג) 1) בדיקות השייכות לבריאות כללית : Glucose, urea, creatinine, Na, K, Ca, P, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, cholesterol Proteins, Albumin CRP, blood count, Iron, IGF-I, TSH, FT4 2} אלה לא כל הבדיקות הקשורות לבלוטת התריס. יש צורך לקבל בבדיקת דם אחת שנלקחו בה כלהתוצאות של: CORTISOL (TSH FT4 anti thyroid peroxidase (TPO בלי כל תשובות המעבדה, לא אוכל לענות לך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים