גובה נמוך לילדה בת 9.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/11/2017 | 15:28 | מאת: אמא מהצפון

שלום פרופ' צדיק, הבת שלי בת 9 ו-7 חודשים. הגובה שלה כרגע הוא 1.28. יש לנו תחושה שהיא נמוכה. מבדיקה בטבלאות גדילה נראה כי היא באחוזון 15. אני 1.66 ובעלי 1.76 האם עליי לפנות לאנדוקרינולוג? בברכה

נקודת גובה בודדת אינה אומרת דבר ואינה מביאה לכל מסקנה שהיא אם הנערה גדלה באופן עקבי על אחוזון 15 גם במשקל וגם בגובה במשך זמן רב-אין בעיה אם היא היתה באחוזון גבוה וירדה ממנו יש בעיה פני לרופא הילדים שלכם תחילהשיראה את גרף הגדילה שלה ויחליט גם לפי נתוניפ נוספים בתיק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים